IJsselloop Deventer

Praktische informatie

Op deze pagina zetten we een aantal praktische zaken in alfabetische volgorde op een rijtje.

Afhalen startnummers en na-inschrijving Kidsrun (1km en 2 km)

In 2017 was de afhaalmogelijkheid voor de startnummers als volgt. Info voor 2018 volgt spoedig.
De startnummers voor de Kidsrun kunnen op donderdagavond 6 april  en vrijdagavond 7 april tussen 18:00 uur en 20:30 worden opgehaald op de 1e verdieping van St. Tropez Gastrolounge, Brink 28 te Deventer. Afhalen van de startnummers voor de Kidsrun kan ook op zondagochtend 9 april tussen 09:00 en 10:30 uur, eveneens op de 1e verdieping van St. Tropez Gastrolounge, Brink 28 Deventer. Dit is vlakbij de start.
Hier is nog tot uiterlijk 10:15 uur een laatste inschrijving mogelijk. Kom op tijd, want het wordt druk en om 10:15 stopt de inschrijving echt!

Afhalen startnummers overige afstanden (5, 10, 15 km)

In 2017 was de afhaalmogelijkheid voor de startnummers als volgt. Info voor 2018 volgt spoedig.Op de donderdag 6 april en vrijdagavond 7 april kunnen tussen 18:00 en 20:30 uur alvast startnummers worden opgehaald op de 1e verdieping van St. Tropez Gastrolounge, Brink 28 te Deventer.

Op zondag 9 april kunnen de startnummers worden opgehaald in de Boreeltuin (Houtmarkt), vlakbij de start (volg de borden). Dit kan vanaf 9.30 uur tot een half uur voor de start van de betreffende afstand. Kom bijtijds in verband met het grote aantal deelnemers!

Afmelden deelname

Afmelden kan zolang de voorinschrijving open is. Stuur hiervoor een email met uw naam en geboortedatum naar inschrijven@ijsselloop.nl. Het inschrijfgeld zal niet van je rekening worden afgeschreven. Na het sluiten van de inschrijving kun je proberen om op eigen initiatief je inschrijving over te dragen aan een ander, bijvoorbeeld via onze social media. Als organisatie bemiddelen we hier niet actief in. Wel willen we na overdracht de tenaamstelling voor jullie aanpassen. Stuur ons hiervoor een e-mail.

Afsluitingen wegen: zie verkeersmaatregelen
Bedrijventeams

Bedrijventeams ontvangen hun startnummers en consumptiebonnen in één envelop. Eén persoon dient deze op te halen. De teamleden hoeven zich hiervoor dus niet afzonderlijk te melden. Je dient onderling als team af te spreken wie dit afhaalt.
Voor aanvang van de loop kun je een teamfoto laten maken in de Boreeltuin (Houtmarkt). Zie Foto’s bedrijventeams. Na afloop ben je van harte welkom in de Bedrijventent in de Boreeltuin (Houtmarkt).

Bedrijventent

In de Boreeltuin (Houtmarkt) is een tent geplaatst. Bedrijventeams en genodigden zijn hier van harte welkom voor een hapje en een drankje.

Bereikbaarheid

Dit jaar doet er weer een groot aantal deelnemers mee aan de IJsselloop en is er tegelijkertijd een koopzondag in Deventer. In verband met de bereikbaarheid adviseren wij iedereen zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Start- en finish zijn op loopafstand van NS station Deventer en het busstation. Kom je toch met de auto, kijk dan even bij Parkeren voor de aanbevolen parkeerplaatsen.

Boreeltuin / Houtmarkt (o.a. start en prijsuitreiking)

Boreeltuin en verzetslaanOp de plattegrond hiernaast vind je een globaal overzicht van de indeling van de Boreeltuin. Hier vind je onder andere:
– start 5, 10 en 15 km
– Prijsuitreiking
– Bedrijventent
– Massage
– Garderobe
– Toiletten
– Informatiepunt

Brink (start kidsrun + finish alle afstanden)

BrinkOp de plattegrond hiernaast vind je een globaal overzicht van de indeling van de Brink. De Finish is nabij het Waaggebouw. Het uitloopgebied eindigt nabij de fontein. Daar is een speciaal vak waar kinderen opgehaald kunnen worden door hun begeleiders. Ook bevinden zich in aan die kant van de Brink toiletten en de tent van het Rode Kruis.

Calamiteiten

We hopen natuurlijk dat ze niet nodig zijn, maar langs het gehele parcours zullen vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig zijn voor het verlenen van eerste hulp. Bij calamiteiten kun je ook de drankposten of de organisatie aanspreken (herkenbaar aan kleding met opschrift). Zij beschikken over portofoons om assistentie in te roepen.

Drinkposten

Op het parcours bevinden zich twee drinkposten. De eerste is in het Worpplantsoen (na 2,5 km.) en de tweede is in de uiterwaarden (na 4,5 km.). De lopers van de 15 km komen deze posten dus twee keer tegen. Direct na de finish is er ook een drinkpost.

Foto’s bedrijventeams

Bedrijventeams kunnen voorafgaand aan de loop een foto laten maken in de Boreeltuin (Houtmarkt). De foto’s zullen achteraf naar de contactpersoon van het bedrijfsteam worden verzonden. Meld je hiervoor bij de fotograaf, achter de bedrijventent, tussen 11:00 en 14:00 uur.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen kunnen worden ingeleverd bij het informatiepunt in de Boreeltuin. Dit is waar je ook de startnummers kunt afhalen.
Mis je na afloop iets, en vraag je je af of het gevonden is? We publiceren zo snel mogelijk na afloop van de IJsselloop alle gevonden voorwerpen op onze website (www.ijsselloop.nl/gevonden). Daar lees je ook waar en wanneer je ze weer af kunt halen.
Kom je er achter dat je per ongeluk iets van een ander hebt meegenomen? Stuur dan een e-mail naar info@ijsselloop.nl.

Goed doel 2018: Stichting Leergeld Deventer

Logo_Leergeld_slogan_CMYKNaast een mooi hardloopevenement organiseren, vinden we het ook belangrijk om iets voor de maatschappij te kunnen betekenen. Bijvoorbeeld voor kinderen voor wie meedoen aan een hardloopevenement niet vanzelfsprekend is.Daarom koppelen we elk jaar een goed doel aan de IJsselloop. Het goede doel van de 13e editie van de IJsselloop is Stichting Leergeld Deventer. Stichting Leergeld Deventer stelt zich ten doel om kinderen uit Deventer gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen aan alledaagse dingen als sport, muziek, cultuur en dans. Je kunt Kinderhulp ondersteunen door een extra bijdrage over te maken bij de inschrijving van de IJsselloop.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website tot en met 24 maart 2018 23:59 uur.
Uitsluitend voor de kidsrun is na-inschrijving op 8 april mogelijk. Kijk bij “afhalen startnummers”.
Na het sluiten van de inschrijving is er geen restitutie meer mogelijk bij annuleren. Wel kun je proberen je inschrijving over te dragen aan een ander, bijvoorbeeld via een bericht op onze social media. Er zijn toch altijd mensen die (helaas) vergeten zich op tijd in te schrijven. Als organisatie bemiddelen we hier niet actief in. Wel zijn we bereid om bij overdracht van je startnummer de tenaamstelling te wijzigen. Een verzoek hiertoe kun je per e-mail indienen.

Massage

logo osno KLEINEven de vermoeide beenspieren ontspannen na de loop?
Het Opleidingsinstituut Sportmassage Noord-Oost Nederland verzorgt net als vorig jaar weer massages voor de lopers. Je kunt je kosteloos laten masseren in De Boreel, nabij de omkleedruimte. De locatie zal ook met borden aangegeven worden.

Medaille

Een herinneringsmedaille is ook dit jaar voor alle onderdelen bij het inschrijfgeld inbegrepen. Deze wordt direct na het passeren van de finish uitgereikt.

Muziek onderweg

Om alle lopers te ondersteunen spelen er een aantal muziekgroepen langs het parcours. Deze zijn te zien en te horen onderaan de Wilhelminabrug aan de kant van de Worp, ter hoogte van de spoorbrug (ook aan de kant van de Worp) en aan de stadskant van de spoorbrug.

Omkleden en garderobe

Boreel - omkleedruimteIn het Boreelcomplex (tegenover Bever Sport) bevindt zich een omkleedruimte en een bewaakte garderobe. Volg de borden. Na de finish is hier tevens de mogelijkheid van een massage (zie apart onderwerp).

Opwarmen

Op o.a. de Pikeursbaan is er voor de start gelegenheid om warm te lopen.

 Openbaar vervoer

Zowel de start als de finish van de IJsselloop bevindt zich op loopafstand van zowel NS-station Deventer als het busstation. Bij het verlaten van het station steekt u de verkeersweg over en gaat u linksaf. De startlocatie is al te zien.

Parcoursrecord: zie prijzen
Parkeren

Voor het parkeren van auto’s worden de volgende parkeerplaatsen aanbevolen. P&R Handelskade (betaald) (ingang: Handelskade), Hogeschool Saxion (gratis) (ingang: Veenweg), QPark Boreel, onder het boreelcomplex (ingang: kazernestraat) Lees verder »

Prijsuitreiking

De prijsuitreikingen zullen ongeveer tussen een half uur en een uur na de finish van de eerste drie lopers plaatsvinden. Locatie: de Boreeltuin (aan de kant van de startlocatie op de Houtmarkt). Lees hier hoe laat de prijsuitreikingen gepland zijn….. Lees verder »

Prijzen

Er zijn tal van redenen waarom je mee zou doen met de IJsselloop: – de fantastische sfeer – sportief bezig zijn met vrienden of collega’s – jezelf overtreffen in tijd of afstand Maar de snelste lopers willen we natuurlijk ook belonen. Nieuw sinds 2017 zijn de prijzen voor de jeugd op de 5 km. Lees hier welke prijzen er beschikbaar zijn…. Lees verder »

Start en Finish Het Notarieel Kidsrun (1 km en 2 km)

De start en finish van de kidsrun zijn beide op de Brink, ter hoogte van de Waag. De start vindt plaats een de ene zijde van de Waag, ter hoogte van de Bibliotheek. De kinderen lopen dan een ronde van 1 km en komen via de Welle en de Zandpoort bij de finish aan de andere zijde van de Waag. De afstand tussen start en finish is slechts 50 meter.
De oudste kinderen lopen een extra ronde over hetzelfde parcours, zodat ze in totaal 2 km lopen.

De Kidsrun begint om 11.00 uur.  De 1 km start in vier leeftijdsgroepen:(Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)

 • 11:00 uur: jongens en meisjes van 11 en 12 jaar, 2 km (Startvak A)
  (+ jongere kinderen die zich voor deze afstand ingeschreven hebben)
 • 11:20 uur: jongens en meisjes van 9 en 10 jaar, 1 km (Startvak B)
 • 11:30 uur: jongens en meisjes van 7 en 8 jaar, 1 km (Startvak C)
 • 11:40 uur: jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar, 1 km (Startvak D)

Let op: als je een kwartiertje voor aanvang van jouw afstand aanwezig bent is dat ruim op tijd. Zeker bij slecht weer is dat voor de jongste deelnemers aan te raden om lang wachten te voorkomen. Controleer de starttijden nog even kort voor de loop

Start en Finish overige afstanden (5, 10, 21 km)

De start voor alle afstanden (m.u.v. Het Notarieel Kidsrun) vindt plaats op de Verzetslaan / Houtmarkt. De finish voor alle afstanden is op de Zandpoort / de Brink, ter hoogte van de Waag. Starttijden:

 • 12:00 uur: Dimence 15 km
 • 13:15 uur: Witteveen+Bos 10 km
 • 14:30 uur: Salland Zorgverzekeringen 5 km
Startvakken

Vanwege het grote aantal deelnemers werken we op alle afstanden met startvakken. Om te zorgen dat je in het juiste startvak terecht komt wordt er op het inschrijfformulier gevraagd hoe lang je over de gekozen afstand denkt te lopen. (Geldt niet voor de kidsrun.) Je kunt je startvak straks herkennen aan de vlaggen die bij de vakken zijn geplaatst. Kijk voor de startvakindeling van de kidsrun bij “Start en finish Het Notarieel Kidsrun”.

Toiletten

Zowel in de omgeving van de start als bij de finish zijn diverse toiletten (dixies) geplaatst.

Tijdregistratie / startnummer / chip
Startnummerinstructie

(klik voor instructie)

De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer. We registreren bruto en netto tijden middels een chip in je startnummer. Het is belangrijk dat je je startnummer op de juiste manier bevestigd: met vier spelden, goed zichtbaar (niet afgedekt) aan de voorkant van je shirt.
Lees hier alle details over de verdere tijdregistratie…. Lees verder »

Voorwaarden
 • Deelname aan de IJsselloop is op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.
 • De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel van welke aard dan ook.
 • De organisatie accepteert geen verantwoordelijkheid wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden. Inschrijfgelden worden dan niet gerestitueerd.
 • De inschrijving is strikt persoonlijk. Wil je je inschrijving aan iemand overdragen, dan kun je hiervoor per e-mail een verzoek doen aan de organisatie.
 • Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de IJsselloop zonder daarvoor vergoeding te claimen.
Uitslagen

De uitslagen worden (vrijwel) realtime verwerkt door Racetimer en zijn direct na afloop te bekijken op onze website.

Verkeersmaatregelen / wegafsluitingen
07.00 – 19.00 uur: Verzetslaan en Houtmarkt
07.00 – 16.00 uur: Zandpoort
07.00 – 12.00 uur: Polstraat
10.00 – 16.00 uur: Kazernestraat (na ingang P Boreel en Emmaplein), Emmaplein, Wilhelminabrug, Bokkingshang en Emmastraat
10.45 – 16.00 uur: Noordenbergsingel (tussen Singel en Parkweg), Parkweg, Kapjeswelle, Onder de Linden, Welle
11.00 – 15.00 uur: Achter de Hoven, Dijkhofstraat, Meermuidenseweg,
fietspad over spoorbrug (voetgangerspad andere zijde spoorbrug blijft wel toegankelijk)
11.15 – 14.30 uur: Bolwerksweg

Bereikbaarheid Raambuurt
Bewoners van de Raambuurt kunnen de wijk binnen komen via de Sluisstraat en de wijk verlaten via de Bergpoortstraat en Kazernestraat.

Bereikbaarheid Bergkwartier
Het gebied Achter de Muren-Zandpoort, Rijkmanstraat, Menstraat en Bergschild is niet bereikbaar tussen 07.00 en 10.00 uur. Eventueel kan men het gebied tussen de verschillende starts door wel verlaten via de route Bergschild – Kazernestraat.
Het gebied Bergstraat, Roggestraat, Walstraat, Golstraat en Prinsenplaats is bereikbaar via de route Damstraat-Pikeursbaan-Keizerstraat.

Wijzigen afstand

Zolang de inschrijving geopend is kun je je afstand wijzigen door een e-mail te sturen naar inschrijven@ijsselloop.nl. Vermeld in je mail je naam en geboortedatum, wat je wilt wijzigen en de eindtijd die je op de nieuwe afstand denkt te lopen.

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren

Ontwerp: Multi-graphic | Technische realisatie: Remco Siero