IJsselloop Deventer

Over de IJsselloop

AV Daventria 1906Atletiekvereniging Daventria 1906 is één van de oudste atletiekverenigingen in het land. De IJsselloop is in 2006 ontstaan toen deze vereniging haar 100-jarig bestaan vierde.
Om als vereniging iets terug te doen voor de stad werd een wedstrijdloop georganiseerd. Zo ontstond de 1e IJsselloop, met afstanden van 1 km, 5 km, 10 km en 16,1 km. Er deden zo’n 700 deelnemers mee.

De loop was zo succesvol, dat de organisatie besloot om dit voort te zetten. Mede door het aantrekken van sponsoren was het mogelijk om de loop te organiseren en uit te breiden. Inmiddels zijn we ruim een decennium verder en is de IJsselloop een serieus evenement geworden voor de stad Deventer, vele sponsoren, lopers en publiek. Het deelnemersaantal gaat richting de 7.000. Het aantal bezoekers is meer dan 10.000.

De IJsselloop is nu een volwaardig regionaal loopevenement met een maatschappelijke binding. Onze laagdrempeligheid blijft daarbij altijd gewaarborgd. Voor iedereen is er een geschikte afstand om aan deel te nemen. Meedoen is bij ons zeker zo belangrijk als winnen.

De organisatie

Het grootste sportevenement van Deventer draait nog steeds op vrijwilligers. Daar zijn we trots op!
Een enthousiast team van rond de 15 vrijwilligers vormt de organisatie. Overigens kunnen we door de groei en professionalisering nog best wat hulp gebruiken. Schrijf je makkelijk pakkende teksten? Help ons dan bij media en pr. Help bij het coördineren van alles rondom de 250 vrijwilligers. Andere ideeën? We gaan graag met je in gesprek.

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren

Ontwerp: Multi-graphic | Technische realisatie: Remco Siero