IJsselloop Deventer

Het Notarieel Kidsrun (1 km of 2 km)

Speciaal voor de kids!

Doen je ouders, broers of zussen mee met de IJsselloop? En wil jij ook meedoen? Dat kan, want dit jaar is natuurlijk weer de spectaculaire kidsrun! Ben je minimaal 4 jaar en niet ouder dan 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor de kidsrun!

1 of 2 km?

Ben je 11 of 12 jaar? Dan is 1 km peanuts voor jou en loop je 2 km! Je loopt dan een extra ronde over hetzelfde parcours. Ben je 10 jaar of jonger en vind je 1 km te kort? Ook dan mag je met de 11- en 12-jarigen meelopen op de 2 km.

Parcours (let op: dit jaar gewijzigde startlocatie ivm werkzaamheden)

De start van de kidsrun is op de Boreel en de finish op de Brink. Je loopt vanaf de Boreel via de Bokkingshang naar de Welle. Hier zal worden omgedraaid om via de Zandpoort te finishen op de Brink.

De kinderen die meedoen aan de 2 km starten ook op de Boreel en gaan ook via de Bokkingshang naar de Welle.  De 2km zal niet omdraaien op de Welle maar nog een stuk verder lopen Onder de Linden tot aan de Kapjes Welle en daar omdraaien, om via dezelfde route weer terug te gaan, ook ook via de Zandpoort te finishen op de Brink.

De Kidsrun begint om 11.00 uur en start in vier leeftijdsgroepen. Starttijden:

  • 11:00 uur: jongens en meisjes van 11 en 12 jaar, 2 km (Startvak A)
    (+ de eventuele jongere kinderen die zich voor deze afstand hebben
    ingeschreven)
  • 11:20 uur: jongens en meisjes van 9 en 10 jaar, 1 km (Startvak B)
  • 11:30 uur: jongens en meisjes van 7 en 8 jaar, 1 km (Startvak C)
  • 11:40 uur: jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar, 1 km (Startvak D)

Let op: als je een kwartiertje voor aanvang van jouw afstand aanwezig bent is dat ruim op tijd. Zeker bij slecht weer is dat voor de jongste deelnemers aan te raden om lang wachten te voorkomen. Controleer de starttijden nog even kort voor de loop.

Prijzen en medailles

De nummers 1, 2 en 3 in elke leeftijdscategorie winnen een beker. Let op! Ook dit jaar is de prijsuitreiking van de kidsrun op de Brink! In de buurt van de fontein reiken we om 12.15 uur de prijzen uit. Alle deelnemers aan de kidsrun krijgen een medaille. Deze reiken we direct na de finish uit in het finishgebied. Let er zelf goed op dat je langsloopt bij de mensen die deze medailles uitreiken.

Inschrijven en afhalen startnummers

De inschrijfkosten bedragen € 2,50 bij voorinschrijving via de website. Op donderdag 7 en vrijdag 8 april kun je je startnummer ophalen tussen 18.00 en 20.30 uur bij Intersport Daka op het Boreelplein. Op zondag 10 april tussen 9.00 en 10.30 uur in de Boreel, tegenover de Bever. Heb je een IJsselloop-shirt besteld? Dan ligt deze ook voor je klaar.

Na-inschrijving

Op zondag 10 april kunnen kinderen zich van 9.00 tot 10.15 uur na-inschrijven bij de Boreel, tegenover de Bever. Voor na-inschrijving betaal je € 4,-.

Opvang kinderen

Aan het eind van het finishvak (nabij de fontein op de Brink) is gelegenheid om de kinderen die arriveren op te vangen. Houd het finishvak zelf alstublieft vrij. En als het nodig is mag je als ouder natuurlijk de 1 km meelopen met de jongste kinderen.

Parcours 1 km

Parcours 2km

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren

Ontwerp: Multi-graphic | Technische realisatie: Remco Siero