IJsselloop Deventer

Praktische informatie

Op deze pagina vind je de praktische zaken in alfabetische volgorde.

Afhalen startnummers en na-inschrijving Kidsrun (1 km en 2 km)

De startnummers voor de Kidsrun kun je op donderdagavond 5 april en vrijdagavond 6 april tussen 18:00 uur en 20:30 ophalen bij Intersport Daka op de Boreelplein in Deventer. Op zondagochtend 8 april is het ophalen van de startnummer mogelijk bij De Hip tussen 09:00 en 10:30 uur. Ook de na-inschrijving vindt bij De Hip plaats. Dit kan tot uiterlijk 10:15 uur. Kom op tijd, want het wordt druk en om 10:15 stopt de inschrijving echt!

Afhalen startnummers overige afstanden (5, 10, 15 km)

Op de donderdag 5 april en vrijdagavond 6 april kun je je startnummer tussen 18:00 en 20:30 uur ophalen bij Intersport Daka op de Boreelplein in Deventer.

Op zondag 8 april haal je je startnummer op in de Boreeltuin (Houtmarkt), vlakbij de start (volg de borden). Dit kan vanaf 9.30 uur tot een half uur voor de start van de betreffende afstand. Kom op tijd in verband met het grote aantal deelnemers!

Afmelden deelname

Ben je onverhoopt verhinderd? Afmelden kan zolang de voorinschrijving open is. Stuur hiervoor een email met je naam en geboortedatum naar inschrijven@ijsselloop.nl. Het inschrijfgeld schrijven we niet van je rekening af. Na het sluiten van de inschrijving kun je proberen om op eigen initiatief je inschrijving over te dragen aan een ander, bijvoorbeeld via Facebook of Instagram. Als organisatie bemiddelen we hier niet actief in. We kunnen wel na de verkoop/overdracht van je startnummer de tenaamstelling aanpassen. Stuur in dat geval een mail naar inschrijven@ijsselloop.nl.

Afsluitingen wegen: zie verkeersmaatregelen
Bedrijventeams

Doe je mee met een bedrijventeam? Dan ontvangen jullie je startnummers en consumptiebonnen in één envelop die één van jullie kan ophalen. De teamleden hoeven zich dus niet afzonderlijk te melden.

Teamfoto

Voor aanvang van de IJsselloop kun je een teamfoto laten maken in de Boreeltuin (Houtmarkt). Na afloop ben je van harte welkom in de Bedrijventent in de Boreeltuin (Houtmarkt).

Kom jij ook naar de tent in de Boreeltuin?

In de tent in de Boreeltuin (Houtmarkt) ben je na afloop van de IJsselloop van harte welkom voor een lekker, koud drankje. Je hebt ‘m vast verdiend;-)

Bereikbaarheid

Ieder jaar doen er rond de 6.000 mensen mee aan de IJsselloop èn is het koopzondag in Deventer. Daarnaast komen er tienduizenden mensen af op de gezelligheid en om te supporten. Daarom raden we aan zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Start- en finish zijn op loopafstand van NS station Deventer en het busstation. Kom je toch met de auto, kijk dan even bij Parkeren voor de aanbevolen parkeerplaatsen.

Boreeltuin / Houtmarkt (o.a. start en prijsuitreiking)

Boreeltuin en verzetslaanOp de plattegrond hiernaast vind je een globaal overzicht van de indeling van de Boreeltuin. Hier vind je onder andere:
– start 5, 10 en 15 km
– Prijsuitreiking
– Bedrijventent
– Massage
– Garderobe
– Toiletten
– Informatiepunt

Brink (start kidsrun + finish alle afstanden)

BrinkOp de plattegrond hiernaast vind je een globaal overzicht van de indeling van de Brink. De finish is nabij het Waaggebouw. Het uitloopgebied eindigt nabij de fontein. Daar is een speciaal vak waar kinderen opgehaald kunnen worden door hun begeleiders. Ook bevinden zich aan die kant van de Brink toiletten en de tent van het Rode Kruis.

Calamiteiten

We hopen natuurlijk dat ze niet nodig zijn, maar langs het gehele parcours zijn vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig voor het verlenen van eerste hulp. Bij calamiteiten kun je ook de drankposten of de organisatie aanspreken (herkenbaar aan kleding met opschrift). Zij beschikken over portofoons om assistentie in te roepen.

Drinkposten

Op het parcours bevinden zich twee drinkposten. De eerste is in het Worpplantsoen (na 2,5 km.) en de tweede is in de uiterwaarden (na 4,5 km.). De lopers van de 15 km komen deze posten dus twee keer tegen. Direct na de finish is er ook een drinkpost.

Foto’s bedrijventeams

Als bedrijventeam kun je voorafgaand aan de loop een foto laten maken in de Boreeltuin (Houtmarkt). De foto’s sturen we achteraf naar de contactpersoon van het bedrijfsteam. Meld je hiervoor tussen 11.00 en 14.00 uur bij de fotograaf in de buurt van de tent.

Gevonden voorwerpen

Ben je iets verloren tijdens de IJsselloop? We verzamelen alle gevonden voorwerpen bij het informatiepunt in de Boreeltuin. Mis je na afloop iets en vraag je je af of het gevonden is? We publiceren zo snel mogelijk na afloop van de IJsselloop alle gevonden voorwerpen op onze website (www.ijsselloop.nl/gevonden). Daar lees je ook waar en wanneer je het weer kunt afhalen. Kom je er achter dat je per ongeluk iets van een ander hebt meegenomen? Stuur dan een e-mail naar info@ijsselloop.nl.

Goed doel 2018: Stichting Leergeld Deventer

Logo_Leergeld_slogan_CMYKNaast een mooi hardloopevenement organiseren, vinden we het ook belangrijk om iets voor de maatschappij te kunnen betekenen. Bijvoorbeeld voor kinderen voor wie meedoen aan een hardloopevenement niet vanzelfsprekend is.Daarom koppelen we elk jaar een goed doel aan de IJsselloop. Het goede doel van de 13e editie van de IJsselloop is Stichting Leergeld Deventer. Stichting Leergeld Deventer stelt zich ten doel om kinderen uit Deventer gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen aan alledaagse dingen als sport, muziek, cultuur en dans. Je kunt Kinderhulp ondersteunen door een extra bijdrage over te maken bij de inschrijving van de IJsselloop.

Inschrijven

Inschrijven kun je uiterlijk 24 maart op deze website. Uitsluitend voor de kidsrun is na-inschrijving op 8 april mogelijk. Na het sluiten van de inschrijving is er geen restitutie meer mogelijk bij annuleren. Wel kun je proberen je inschrijving over te dragen aan een ander, bijvoorbeeld via een bericht op onze social media. Er zijn toch altijd mensen die (helaas) vergeten zich op tijd in te schrijven. Als organisatie bemiddelen we hier niet actief in. Wel zijn we bereid om bij overdracht van je startnummer de tenaamstelling te wijzigen. Een verzoek hiertoe kun je per e-mail indienen.

Massage

OSNO-logo2018Meer en meer hardlopers kennen de weg naar de Sport(zorg)masseur. Preventief handelen in plaats van wachten tot er echt een vervelende blessure komt. Ook dit jaar kan je voor- en of na de IJsselloop gemasseerd worden. Een spiergerichte massage ná de inspanning draagt bij tot een versneld herstel. Voor de loop kan massage ertoe bijdragen dat spieren beter voorbereid zijn op de inspanning die volgt. Bij de omkleedruimtes in de Boreel, staan de OSNO-sportmasseurs voor je klaar.
Er wordt gemasseerd voor een mooi doel: het Oncologisch Massage Collectief in Deventer: een team van sportmasseurs die zich gespecialiseerd hebben in de massage voor mensen die te maken hebben (gehad) met de ziekte kanker. Er is geen commerciële inslag; iedere bijdrage is welkom.

Medaille

Een herinneringsmedaille is ook dit jaar voor alle onderdelen bij het inschrijfgeld inbegrepen. Deze wordt direct na het passeren van de finish uitgereikt.

Muziek onderweg

Om alle lopers te ondersteunen spelen er een aantal muziekgroepen langs het parcours. Deze zijn te zien en te horen onderaan de Wilhelminabrug aan de kant van de Worp, ter hoogte van de spoorbrug (ook aan de kant van de Worp) en aan de stadskant van de spoorbrug.

Omkleden en garderobe

Boreel - omkleedruimteIn het Boreelcomplex (tegenover Bever Sport) bevindt zich een omkleedruimte en een bewaakte garderobe. Volg de borden. Na de finish is hier tevens de mogelijkheid van een massage (zie apart onderwerp).

Opwarmen

Op o.a. de Pikeursbaan is er voor de start gelegenheid om warm te lopen.

 Openbaar vervoer

Zowel de start als de finish van de IJsselloop bevindt zich op loopafstand van zowel NS-station Deventer als het busstation. Bij het verlaten van het station steekt u de verkeersweg over en gaat u linksaf. De startlocatie is al te zien.

Parcoursrecord: zie prijzen
Parkeren

Voor het parkeren van auto’s worden de volgende parkeerplaatsen aanbevolen. P&R Handelskade (betaald) (ingang: Handelskade), Hogeschool Saxion (gratis) (ingang: Veenweg), QPark Boreel, onder het boreelcomplex (ingang: kazernestraat) Lees verder »

Prijsuitreiking

De prijsuitreikingen zullen ongeveer tussen een half uur en een uur na de finish van de eerste drie lopers plaatsvinden. Locatie: de Brink (Kidsrun) en Boreeltuin (aan de kant van de startlocatie op de Houtmarkt). Lees hier hoe laat de prijsuitreikingen gepland zijn….. Lees verder »

Prijzen

Er zijn tal van redenen waarom je mee zou doen met de IJsselloop: – de fantastische sfeer – sportief bezig zijn met vrienden of collega’s – jezelf overtreffen in tijd of afstand Maar de snelste lopers willen we natuurlijk ook belonen. Nieuw sinds 2017 zijn de prijzen voor de jeugd op de 5 km. Lees hier welke prijzen er beschikbaar zijn…. Lees verder »

Start en Finish Het Notarieel Kidsrun (1 km en 2 km)

De start en finish van de kidsrun zijn beide op de Brink, ter hoogte van de Waag. De start vindt plaats een de ene zijde van de Waag, ter hoogte van de Bibliotheek. De kinderen lopen dan een ronde van 1 km en komen via de Welle en de Zandpoort bij de finish aan de andere zijde van de Waag. De afstand tussen start en finish is slechts 50 meter.
De oudste kinderen lopen een extra ronde over hetzelfde parcours, zodat ze in totaal 2 km lopen.

De Kidsrun begint om 11.00 uur.  De 1 km start in vier leeftijdsgroepen:(Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)

 • 11:00 uur: jongens en meisjes van 11 en 12 jaar, 2 km (Startvak A)
  (+ jongere kinderen die zich voor deze afstand ingeschreven hebben)
 • 11:20 uur: jongens en meisjes van 9 en 10 jaar, 1 km (Startvak B)
 • 11:30 uur: jongens en meisjes van 7 en 8 jaar, 1 km (Startvak C)
 • 11:40 uur: jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar, 1 km (Startvak D)

Let op: als je een kwartiertje voor aanvang van jouw afstand aanwezig bent is dat ruim op tijd. Zeker bij slecht weer is dat voor de jongste deelnemers aan te raden om lang wachten te voorkomen. Controleer de starttijden nog even kort voor de loop

Start en Finish overige afstanden (5, 10, 15 km)

De start voor alle afstanden (m.u.v. Het Notarieel Kidsrun) vindt plaats op de Verzetslaan / Houtmarkt. De finish voor alle afstanden is op de Zandpoort / de Brink, ter hoogte van de Waag. Starttijden:

 • 12:00 uur: Dimence 15 km
 • 13:15 uur: Witteveen+Bos 10 km
 • 14:30 uur: Salland Zorgverzekeringen 5 km
Startvakken

Vanwege het grote aantal deelnemers werken we op alle afstanden met startvakken. Om te zorgen dat je in het juiste startvak terecht komt wordt er op het inschrijfformulier gevraagd hoe lang je over de gekozen afstand denkt te lopen. (Geldt niet voor de kidsrun.) Je kunt je startvak straks herkennen aan de vlaggen die bij de vakken zijn geplaatst. Kijk voor de startvakindeling van de kidsrun bij “Start en finish Het Notarieel Kidsrun”.

Toiletten

Zowel in de omgeving van de start als bij de finish zijn diverse toiletten (dixies) geplaatst.

Tijdregistratie / startnummer / chip
Startnummerinstructie

(klik voor instructie)

De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer. We registreren bruto en netto tijden middels een chip in je startnummer. Het is belangrijk dat je je startnummer op de juiste manier bevestigd: met vier spelden, goed zichtbaar (niet afgedekt) aan de voorkant van je shirt.
Lees hier alle details over de verdere tijdregistratie…. Lees verder »

Voorwaarden
 • Deelname aan de IJsselloop is op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.
 • De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel van welke aard dan ook.
 • De organisatie accepteert geen verantwoordelijkheid wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden. Inschrijfgelden worden dan niet gerestitueerd.
 • De inschrijving is strikt persoonlijk. Wil je je inschrijving aan iemand overdragen, dan kun je hiervoor per e-mail een verzoek doen aan de organisatie.
 • Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de IJsselloop zonder daarvoor vergoeding te claimen.
Uitslagen

De uitslagen worden (vrijwel) realtime verwerkt door Racetimer en zijn direct na afloop te bekijken op onze website.

Verkeersmaatregelen / wegafsluitingen

7.00 – 19.00 uur: Verzetslaan en Houtmarkt

7.00 – 16.00 uur: Zandpoort

7.00 – 12.00 uur: Polstraat

10.00 – 16.00 uur: Kazernestraat (na ingang P-Boreel en Emmaplein), Emmaplein, Wilhelminabrug, Bokkingshang en Emmastraat

10.45 – 16.00 uur: Noordenbergsingel (tussen Singel en Parkweg), Parkweg, Kapjeswelle, Onder de Linden, Welle

11.00 – 15.00 uur: Achter de Hoven, Dijkhofstraat, Meermuidenseweg, fietspad over spoorbrug (voetgangerspad andere zijde spoorbrug blijft wel toegankelijk)

11.15 – 14.30 uur: Bolwerksweg

Bereikbaarheid Raambuurt
Bewoners van de Raambuurt kunnen de wijk binnen komen via de Sluisstraat en de wijk verlaten via de Bergpoortstraat en Kazernestraat.

Bereikbaarheid Bergkwartier
Het gebied Achter de Muren-Zandpoort, Rijkmanstraat, Menstraat en Bergschild is niet bereikbaar tussen 07.00 en 10.00 uur. Eventueel kan men het gebied tussen de verschillende starts door wel verlaten via de route Bergschild – Kazernestraat. Het gebied Bergstraat, Roggestraat, Walstraat, Golstraat en Prinsenplaats is bereikbaar via de route Damstraat-Pikeursbaan-Keizerstraat.

Wil je je afstand wijzigen?

Zolang de inschrijving geopend is kun je je afstand wijzigen door een e-mail te sturen naar inschrijven@ijsselloop.nl. Vermeld in je mail je naam en geboortedatum, wat je wilt wijzigen en de eindtijd die je op de nieuwe afstand denkt te lopen.

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren

Ontwerp: Multi-graphic | Technische realisatie: Remco Siero