IJsselloop Deventer

Goed initiatief!

De IJsselloop zet zich ieder jaar in voor een goed doel.
Daarover lees je alles onder het kopje Over ons.

Maar wist je dat er ook heel veel persoonlijk initatief is? Op deze pagina kun je met enkele mooie initiatieven kennis maken.

Dierenkliniek Deventer loopt voor Hulphond Nederland


Afbeelding logo Hulphond.nlDierenkliniek Deventer is al jaren een trouwe deelnemer met meerdere bedrijfsteams. Met de IJsselloop wordt geld opgehaald voor Hulphond Nederland. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief.
^Top

OSNO – Massage voor het Oncologisch Massage Collectief in Deventer


OSNO-logo2018Het Opleidingsinstituut Sportmassage Noord-Oost Nederland verzorgt net als vorig jaar weer massages voor de lopers.
Meer en meer hardlopers kennen de weg naar de Sport(zorg)masseur. Preventief handelen in plaats van wachten tot er echt een vervelende blessure komt. Ook dit jaar kan je voor- en of na de IJsselloop gemasseerd worden. Een spiergerichte massage ná de inspanning draagt bij tot een versneld herstel. Voor de loop kan massage ertoe bijdragen dat spieren beter voorbereid zijn op de inspanning die volgt. Bij de omkleedruimtes in de Boreel, staan de OSNO-sportmasseurs voor je klaar.
Er wordt gemasseerd voor een mooi doel: het Oncologisch Massage Collectief in Deventer: een team van sportmasseurs die zich gespecialiseerd hebben in de massage voor mensen die te maken hebben (gehad) met de ziekte kanker. Er is geen commerciële inslag; iedere bijdrage is welkom.
^Top

Anne kan zelf niet meelopen, daarom lopen wij voor Anne!

Anne wil beter worden en de zonet gestarte behandelingen kunnen afmaken om zo snel mogelijk weer mee te doen aan het gewone leven. Zij vecht al vanaf haar 26e tegen de nare cocktail van de ziekte van Lyme, QVS (Q-koorts vermoeidheidssyndroom) en de chronische ziekte van Pfeiffer. Als ondernemende en levenslustige twintiger liep zij deze ziektes op en deze hebben haar de afgelopen jaren gevloerd. Anne verloor haar toekomstperspectief om net zoals ieder ander, een rijk en gevuld leven te leiden met werk, opleiding, vriendschappen en sporten. Na drie jaren onderzoek is zij sinds kort, op haar 29e gestart met een behandelingstraject en dat geeft haar een enorme boost.  Ze heeft er dan ook alles voor over wat in haar vermogen ligt om beter te worden. Wat buiten haar vermogen ligt, is dat ze niet voldoende geld heeft om dit te bekostigen. Anne kan zelf niet meelopen, daarom lopen wij voor Anne!

Wil je meer weten over wat Anne is overkomen? Kijk op de facebookpagina vanAnnenaarBeter.
^Top

Run for Kika Marathon New York 2018

Vader van 2 fantastische jonge jongens…. Ik prijs me gelukkig dat ze gezond zijn en zorgeloos kunnen opgroeien. Helaas is dit niet voor ieder kind weggelegd. Geïnspireerd door mijn eigen kinderen en een jong ventje van nog maar 3 die nu aan het knokken is in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht loop ik voor het goede doel. Ik ben gelukkig gezond, maar niet iedereen heeft de keus om wel een gezond lichaam te hebben. Daarom loop ik straks de marathon van New York voor Kika! En als voorbereiding hierop de mooie IJsselloop!. Ik ren kanker de wereld uit!
Help je me mee? Steun me dan door een bedrag te doneren op: runforkikamarathon.nl/patrick-van-der-pijl

^Top

Stichting Onbegrijpelijk Brein

Remco en Esther zijn de Stichting Onbegrijpelijk Brein gestart nadat zij in 2017 hun zoon aan Multiple Complex Developmental Disorder (MCDD) verloren, een meervoudig complexe ontwikkelingsstoornis. Vooral problemen bij het reguleren van emoties en gedachten staan voorop, waarbij ook psychotische verschijnselen kunnen optreden. Het is erg lastig om goede informatie over deze complexe ontwikkelingsstoornis te vinden.

De Stichting Onbegrijpelijk Brein wil graag geld inzamelen om de kennis over MCDD verder uit te bouwen. Esther: “We willen over MCDD vertellen aan professionals in de zorg en in het onderwijs, aan de overheid en aan ouders en jongeren die elke dag met MCDD leven. Ook hopen we de juiste partijen te kunnen motiveren om onderzoek te doen naar MCDD of om te experimenteren met methodes om jongeren met MCDD wél te helpen.”

Een aantal ouders en betrokkenen loopt mee tijdens de IJsselloop 2019 om bekendheid te geven aan MCDD én om aandacht te vragen voor de Stichting Onbegrijpelijk Brein.

Help de stichting, iedere donatie telt! Eerst meer weten? Kijk dan op www.onbegrijpelijkbrein.nl.

^Top

Ook een vermelding op deze pagina?

Presenteer je goede doel in één alinea. Geef daarin duidelijk de relatie met de IJsselloop aan. Stuur dit, samen met een foto of logo, naar info@ijsselloop.nl.
^Top

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren

Ontwerp: Multi-graphic | Technische realisatie: Remco Siero