IJsselloop Deventer

Goede doel 2016: VluchtelingenWerk Oost Nederland

Terug

 

Naast een mooi hardloopevenement organiseren, vinden we het ook belangrijk om iets vVluchtelingenwerk Nederlandoor de maatschappij te kunnen betekenen. Daarom koppelen we elk jaar een goed doel aan de IJsselloop. Het goede doel van de 11e editie van de IJsselloop is VluchtelingenWerk Oost-Nederland. Je kunt VluchtelingenWerk Oost Nederland ondersteunen door een extra bijdrage over te maken bij de inschrijving van de IJsselloop.

VluchtelingenWerk Oost Nederland zet zich in voor asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers. Ze bieden onder andere ondersteuning bij de asielprocedure, geven individuele taalondersteuning en hebben een Noodfonds dat wordt besteed aan gezinshereniging. De opbrengst van de 11e editie van de IJsselloop gaat naar dit Noodfonds.

En dan begint het wachten op het weerzien…
Ubah04-1600x1200
Je eigen plek, je familie, je vrienden, je werk. Dat verlaat je niet zomaar. Maar er komt een moment dat de situatie te gevaarlijk en uitzichtloos wordt en je besluit te vluchten naar Europa. De reis is duur, zwaar en gevaarlijk en daarom durf je het je jonge kinderen niet aan te doen. Er zit niets anders op dan afscheid van hen te nemen. Eenmaal in Nederland begint het lange wachten op het weerzien. De procedure van de gezinshereniging kost veel tijd en op het moment dat de familieleden naar Nederland kunnen komen, is er geld nodig voor de vliegtickets. Bij het Noodfonds van Vluchtelingenwerk kunnen vluchtelingen een aanvraag doen om een deel van die tickets vergoed te krijgen. Op dit moment wachten in Deventer 13 mensen om herenigd te worden met hun gezin.

Kijk naar de gezinshereniging van Sief Al-Zobani met zijn gezin op Schiphol en Amy die haar zoontje Ibrahim na een lange procedure weer in haar armen kon sluiten.

Terug
Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren

Ontwerp: Multi-graphic | Technische realisatie: Remco Siero